Motivation updates

Motivation

Dimineaţa auzi alarma, te ridici din pat, îţi bei cafeaua, te trezeşti şi mergi la curs.  De ce? Doar plapuma era atât de caldă, visul atât de frumos… Însă tu ştii că materia care va fi predată astăzi va fi şi la test. Iar tu vrei să ai o notă cât mai rotundă. Ce te-a ridicat din pat? Faptul că vrei să obţii o notă mai mare la test. Practic, motivaţia este asemeni unei telecomenzi- ea ne determină să ne comportăm, să acţionăm într-un anumit mod. Motivaţia este combustibilul fiinţei umane- atunci când nu există motivaţie lucrurile încetează să mai meargă.

În timp multe lucruri se schimbă. Se schimbă atât de mult încât nu le mai recunoşti. Sau noi ne schimbăm? Ni se schimbă perspectiva, modul de gândire, atitudinea. Oamenii nu sunt definiţi prin constanţă. Chiar şi atunci când sunt dedicaţi unui lucru, unei idei, sunt perioade în care ajung să o pună sub semnul întrebării, să o renege şi să o accepte din nou.

Perseverenţă? Respect oamenii care-şi stabilesc scopuri şi se îndreaptă ferm spre îndeplinirea lor. Însă viaţa este mult mai complexă decât Super Mario. Noi nu ştim traseul, primejdiile care sunt în cale şi care va fi recompensa ce ne aşteaptă la sfârşitul traseului. Câteodată este util să te opreşti din drum şi să priveşti în jur. Sunt atâtea oportunităţi… Eşti sigur că nu îţi pierzi timpul şi energia pentru ceva care de fapt nu merită aceste sacrificii? Cum să determini acest lucru? Simplu, pentru aceasta trebuie să dai răspuns la următoarele întrebări:

      -Ceea ce faci îţi aduce un sentiment de satisfacţie?

     -Care este finalitatea la ceea ce faci?  Ai rezultate sau te învârţi ca pisica în jurul cozii?

      -Ceea ce faci te ajută la îndeplinirea planurilor pe viitor?

Dacă răspunsul la aceste întrebări este afirmativ – Felicitări! Keep on.

Dacă răspunsul este negativ- reconsideră. Nu uita că pentru a ajunge într-un anumit punct există mai multe căi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira