Casa de vinuri Bucium – Vin cu gust de sărbătoare

buciuum

“Cel mai bun vin este cel care îţi place.”

buciumblogRecent, am avut oportunitatea de a participa la o degustare de vinuri la casa de vinuri Bucium, oportunitate oferită de Icar Tours. Bucium- podgorie cu o istorie  care-şi are începuturile în timpul domniei lui Ștefan cel Mare, tehnologii performante, vinuri alese.  La complexul Bucium se produc toate cele trei băuturi alcoolice naturale: Vinuri liniştite, Vinuri Spumante şi Rachiuri naturale din fructe şi subproduse vinicole. Cea mai mare pondere a soiurilor crescute pe dealurile însorite ale podgoriei Bucium,  75- 80%, o au soiurile albe. Aligote şi Feteasca Albă de la Bucium sunt considerate a fi etalon pentru vinurile albe din zona  Moldovei. 

bucium1La Bucium am văzut istoria vinului încrustată pe butoaiele de stejar, am realizat că vinul necesită timp, pasiune şi dăruire. Am vizitat vinoteca. Vinul- licoarea dumnezeiască care poate să aducă în timp arome nerepetabile.  Gustul vinului, aroma şi aciditatea acestuia diferă în funcţie de condiţiile climatice a fiecărui an . În unii ani, se nasc vinuri deosebite, cu o maturitate deplină, vinuri pentru colecţie.

bucium2Noi am urmat drumul vinului de Bucium de la butoaiele încrustate cu meşteşug, până la paharele pentru degustări. Am avut posibilitatea să apreciem următoarele vinuri:

Feteasca Albă demisec din 2012, o nuanţă de auriu străveziu, un gust uşor acid, cu o notă de supleţe.  Un vin care poate fi prezent la orice masă, în special la masa de prânz alături de risotto sau cu nişte cartofi cu carne şi brânză la cuptor. Feteasca Albă face parte din blazonul societăţii alături de Spumantul Muscat şi Ramerosul de Mere.

Feteasca Albă demisec din 1986, o nuanţă de  galben pai, buchet de flori de câmp, un gust echilibrat.  Un vin pentru ocazii speciale, surprize plăcute, revederi; un vin pentru a-l savura alături de cei dragi. Cred că ar merge foarte bine alături de bucatele din peşte sau spaghetti.

Muscat Ottonel demidulce din 2011 , o nuanţă plăcută de auriu, note de caise, un gust perfect. Îl recomand cu cea mai mare căldură pentru o cină romantică sau ocazii speciale. Poate însoţi orice fel de mâncare, mai ales,  experimente culinare. Un vin deosebit care te inspiră.

Feteasca Neagră demidulce din 2011, un vin roşu închis, cu o aromă plăcută, note de prună coaptă, şi un gust savuros. Un vin perfect pentru a acompania o friptură în cercul familiei, prieteni.

Spumant Muscat, nuanţa zilelor însorite, aromă fină, gust de sărbătoare. Dintre toate băuturile- prefer vinurile spumante. Iar acest  spumant m-a surprins într-un mod special. Un gust rafinat care va face ca orice desert să devină memorabil iar orice masă- sărbătoare.

Rameros de mere, este produs din mere prin distilare, echivalentul Calvadosului Franţuzesc. Un  gust interesant care ar face cinste oricărui minibar.

One thought on “Casa de vinuri Bucium – Vin cu gust de sărbătoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira