Spirit de primăvară într-o amiază autumnală

ImagineAfară plouă. Cineva a uitat să  informeze cerul că în calendar este data de 22 martie. Pe geam se văd doar copaci goi, cu zdrenţe de frunze ruginite, acoperişuri de case ude şi-un cer fără de picături de culoare. E primăvară.

Am deschis geamul, afară e frig iar pe pervazul geamului de afară o insectă încercă să străbată în înnot calea până la un loc uscat. Primăvară.

Pe masă stă un toporaş colectat din zona Tătăraşi- unica mea notă de primăvară. Pentru cineva primăvara înseamnă ghiocei însă pentru mine ea se asociază cu parfumul gingaş al toporaşilor. Primul toporaş din anul 2013, afară plouă însă în suflet este primăvară. Ploaia va înceta în curând, pe cer se va picta în nuanţe de albastru de cobalt, copacii vor înmuguri, lumea va căpăta o paletă nouă de culori. E primăvară.

One thought on “Spirit de primăvară într-o amiază autumnală

  1. Țin minte toporașii ce mi-i culegeai din pădure,…le duc dorul,…..Mi-i aduceai cu un zîmbet misterios pe față,…și ei răspîndeau un miros dulce,…..că pe loc simțeam primăvara,…..În Moscova privesc pe geam,….zăpadă,…de jumate de metru,…-10,….mîine promit spulber și -20,…….dar la mine în suflet a venit primăvara, adusă de firavul tău toporaș !!!!! Mulțumesc mult, îngerul meu!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira