Filme Fantasy 2013

Imagine

Anul 2013 ne aduce pe arena cinematografică o felie mare de filme fantasy în cele mai bune tradiţii ale lui Twilight, Secret Circle şi Resident Evil. Pe data  data de 15 februarie a avut loc premiera filmului „ Beautiful Creatures”-  un „Twilight în inversiune” într-o lume a magicienilor. De  curând, pe 29 martie, în România va avea loc premiera filmului „The Host” un film adaptat după romanul cu acelaşi nume al scriitoarei Stephenie Meyer. Un film despre dragoste, curaj şi rezistenţă pe fundalul invaziei lumii noastre de către extratereştri. Un alt film care mi-a atras atenţia- „The Imortal Instruments- City of Bones”- încă un film despre “aleşii” care pot vedea altă dimensiune şi au misiunea de a salva simplii muritori în lupta cu demonii, un film care, totuşi, se distinge din mulţime.

De altfel ultimul timp a devenit foarte populară ecranizarea poveştilor aşa că dacă anul trecut am avut o invazie a Albelor ca Zăpada, anul acesta  avem parte de următoarele ecranizări: „Hansel and Gretel:Witch Hunters” , „John the Giant Slayer”, „Oz:The Great and Powerful”.

Pe lângă a doua parte a trilogiei  „ The Hobbit” regizorii ne aduc pe marele ecrane încă o lume fantastică cu elfi, orci şi luptă pentru întoarcerea regelui- „ Saga: The Shadow Cabal”.

În acest an apar continuările unor firme care deja şi-au făcut un nume „Iron Man 3”, „The Wolverine”, „Star Trek into Darkness”, „The Hunger Games”. Am citit cărţile Suzannei Collins pe baza cărora sau făcut ecranizările pentru „The Hunger Games” şi ma surprins finalul precum şi dimensiunea metaforică a cărţilor, ecranizările urmează firul epic al cărţilor fără modificări majore.

Un interes aparte este acordat temei zombie care revine pe marele ecrane cu următoarele titluri de filme: „World War Z” , “Zombie Hunter”- un film dinamic despre un om care a găsit un nou motiv pentru a trăi- lupta cu zombie, spre diferenţă de acest film –„Warm Bodies” ne propune o abordare romantică a temei, astfel un infectat îşi recapătă dimensiunea umană prin intermediul dragostei.

Pentru amatorii de filme despre eroi cu misiunea de a salva planeta ,regizorul trilogiei despre „Batman:The Dark Knight” le propune un nou titlu-„Man of Steel”, eroul principal provine de pe altă planetă însă nu ştie despre provinienţa sa, a crescut pe planeta noastră însă ajunge la un moment în care trebuie să facă o decizie, decizie de care depinde întreaga soartă a rasei umane.

„Carrie”, „Mama”, “Evil Dead” sunt titluri de filme cu accente de horror, pentru amatori.

Deci, anul acesta avem parte de o cantitate mare de filme  fantasy, să sperăm că şi de cea mai înaltă calitate. Urmează să aflăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira